De Omgeving en Activiteiten

Friesland is een mooie provincie met een eigen taal. Er is veel natuur met water, vlakten, bossen, akkers en koeien in de wei. Op cultuureel gebied heeft Friesland ook veel te bieden, er zijn diverse musea, kerken, molens en terpen.

In de driehoek Lauwersmeer, Holwerd, Dokkum ligt het kleine gezellige vissersdorpje Wierum in de omarming van de zeedijk die het dorp beschermd tegen de waddenzee. De ANWB Terpenroute loopt door het dorp. Wierum is bij uitstek een plaats om te fietsen, wandelen, wadlopen, surfen en tot rust komen in een natuurlijke omgeving. Ook is er de mogelijkheid om kano`s te huren. In de zomer worden er bijna elke week wadlooptochten georganiseerd naar de Engelsmanplaat. In Wierum kunt u echt van de rust, ruimte en de sterrenhemel genieten.

In de omgeving kunt u uitstapjes en excursie`s maken. Een fietstochtje langs de zeedijk brengt u in het dorpje Paesens Moddergat (± 4 km.). Eén van de mooiste plekjes van Nederland. Waar u het museum`t Fiskershúske` kunt bezoeken. Op ± 15 km. afstand vindt u het unieke Nationaal Park Lauwersmeer, een must voor vogelaars en wandelaars. Hier vindt u ook de recreatiegebieden Lauwersoog en Oostmahorn waar u kunt wandelen, fietsen, varen, duiken, surfen, vissen en u kunt in de haven op de visafslag een visje eten. Op iets grotere afstand zijn er voor een gezellig uitstapje voldoende mogelijkheden. Plaatsen als Leeuwarden, Dokkum en Groningen zijn aantrekkelijke steden om te winkelen en een museum te bezoeken.

Een dagtochtje naar de waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog zijn aanraders, Wierum ligt op fietsafstand van de boot naar beide eilanden.